به گزارش تحریریه، رشد مصرف برق از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 10 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده، در حالی که رشد مصرف برق در سال 99 نسبت به سال قبل از آن 5.4 درصد بود؛ در واقع امسال با رشد دوبرابری مصرف برق، نسبت به سال قبل مواجهایم.
دلیل این رشد دو برابری مصرف برق، بخشی به افزایش مصرف برق در صنایع بزرگ باز می گردد، اینکه برخی صنایع در دوران کرونا تعطیل یا نیمه تعطیل بودند و در سال جاری نسبت به گذشته فعال تر شدند.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق تصریح کرد: بخشی از رشد مصرف برق نیز به مصارف مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز بازمی گردد، از سوی دیگر خشکسالی فراگیری که در سال آبی گذشته وجود داشت و هنوز نیز ادامه دارد، موجب شد تا در تابستان، بخش قابل توجهی از ظرفیت نیروگاه های برق آبی را در مدار بهره برداری نداشته باشیم که مجموع این شرایط در کنار رشد مصرف در بخش خانگی موجب بروز کمبودهایی در تأمین برق شد.
رجبی مشهدی با بیان اینکه در 6 ماه دوم سال جاری نیز به علت ادامه خشکسالی، 50 درصد نسبت به سال گذشته کمتر از ظرفیت نیروگاه های برق آبی می توانیم استفاده کنیم، گفت: این مسئله نشان می دهد که برای تأمین برق در پاییز و زمستان باید سوخت بیشتری در بخش نیروگاههای حرارتی مصرف کنیم.
نیروگاه های کشور به ویژه در بخش حرارتی، ظرفیت کافی برای تولید برق در زمستان را دارند اما پیش بینی شده با توجه به رشد مصرف گازطبیعی به ویژه در بخش خانگی، در زمستان امسال با محدودیت در تأمین سوخت نیروگاه ها مواجه خواهیم شد، از اینرو تمهیداتی برای جبران محدودیت های سوخت رسانی با گازطببعی اندیشیده شده است.
پایان/
نظر شما